Navigointivalikko Etusivulle Haku Yhteystiedot Esittely Faktaa ydinvoimasta Ajankohtaista Kuudes voimala Viides voimala

> Suomeksi
> In English

 

Uutisia.
Tiedotteet.
Kuudes voimala.

YK: Tshernobylissä väitettyä vähemmän säteilyn uhreja

Vastustajien mielenosoitus.Ympäristöjärjestöt kiistävät YK:n raportoimat tiedot, joiden mukaan Tshernobylin ydinvoimalaonnettomuuden jälkeen säteilyyn on kuollut 56 ihmistä ja tulevaisuudessa menehtyy vajaat 4 000 ihmistä. Norjalaisesta ympäristöjärjestö Bellonasta väitetään, että Wienissä YK-konferenssissa esitetyt luvut aliarvioivat todellisuutta.

Greenpeace-järjestön usein esiin marssittama tutkija William Peden oli sitä mieltä, että on liian aikaista tehdä niin rohkeita päätelmiä, kun monet tuhannet saattavat kuolla lähivuosikymmeninä Tshernobylin ydinvoimaonnettomuuden seurauksena. Myös valkovenäläinen lääkäri Georgi Lepnin piti YK:n esittämää lukua aliarvioituna. Hän kertoi 10 000-200 000 pelastustyöntekijän kuolleen onnettomuuden seurauksena, vaikka viranomaiset sanovat heidän kuolleen sydänkohtaukseen tai muihin sairauksiin kuin syöpään.

YK:n tutkimuksen mukaan säteilylle altistui satojatuhansia ihmisiä, ja heistä 3 940:n odotetaan kuolevan onnettomuuden aiheuttamaan syöpään ja leukemiaan. Epäterveelliset elämäntavat ja tupakointi muodostavat monta kertaa suuremman syöpäriskin kuin vuoden 1986 onnettomuus.

Ydinvoimaa vastustaville ympäristöjärjestöille YK:n raportoimat merkittävän alhaiset luvut ovat vaikeasti sulatettavia. Vastustajien keskeinen argumentti on ollut ylisuurilla kuolonuhrien lukumäärällä mässäily ja onnettomuuksien vakavilla seurauksilla pelottelu. YK:n tietojen mukaan pelottelun perusteet ovat murenemassa.

Uutisia.

Uraani - kotimainen polttoaine?

Ukraina suunnittelee laajaa ydinvoimaohjelmaa

Saksa herää uudelleen ydinvoimakeskusteluun

Europassa merkkejä ydinvoiman uudesta tulemisesta

Blair: Kuningaskuntaan lisää ydinvoimaa


> Uutisarkistoon
> Tiedotteet

 

 

Päivitetty 17.1.2006