Navigointivalikko Etusivulle Haku Yhteystiedot Esittely Faktaa ydinvoimasta Ajankohtaista Kuudes voimala Viides voimala

> Suomeksi
> In English

 

Uutisia.
Tiedotteet.
Kuudes voimala.

Viro mielii omaa ydinvoimalaa

Viro mielii omaa ydinvoimalaa.Tämän päivän Kauppalehti uutisoi eesti Energian olevan kiinnostunut rakentamaan oman ydinvoimalaitoksen Tallinnan ulkopuolelle. Todennäköisimpänä sijoituspaikkana pidetään Pakrin niemimaata Tallinnan lähistöllä. Kauppalehden tietojen mukaan Sillamäen kaupunkia ja Vôrtsjärven aluetta pidetään vaihtoehtoina voimalan sijoituspaikaksi.

Pakrin niemi sijaitsee lähellä Neuvostoliiton aikaisena laivastotukikohtanakin tunnettua Paldiskin kaupunkia. Matkaa Tallinnaan on vain 20 kilometriä. Itä-Virunmaalla sijaitsevassa Sillamäen kaupungissa toimi Neuvostoliiton uraaninrikastamo ja runsaasti sotilasteollisuutta. Puoleen vuosisataan kaupunkia ei löytynyt kartoista ja postiosoite. Nykyisin kaupunki on Viron nopeimmin kehittyviä seutuja. Vôrtsjärveä pidetään sopivana paikkana ydinvoimalalle jäähdytysvesimahdollisuutensa vuoksi.

Viron voimayhtiö on mitä ilmeisimmin kyllästynyt Baltian maiden yhteisen ydinvoimalan verkkaiseen etenemisvauhtiin. Eesti Energia, Latvian Latvenergo ja Puolan Polskiee Sieci Elekroenergetyczne ovat suunnitelleet Ignalinan voimalan korvaavan laitoksen rakentamista. Osapuolten erimielisyydet ovat hidastaneet hankkeen etenemistä.

Viro tuottaa leijonanosan sähköstään polttamalla palavaakiveä eli öljyliusketta. Ydinvoimalla maa pyrkii pienentämään hiilidioksidipäästöjään. Eesti Energia on myös ilmaissut kiinnostuksensa Suomen ydinvoimalahankkeita kohtaan.

Uutisia.

Sähköyhtiöt varovaisen myönteisiä ydinsähkösopimukselle

Posiva hakee laajennuslupaa loppusijoitukselle

RKP lämpenee ydinvoimalle

Fortum ulos Fingridistä

YEN:Ydinvoimapäätöksiä ei pidä viivyttää

Teollisuuden Voima hakee periaatepäätöstä

YEN: Ydinsähköstä kuluttajan valinta

Fortum varautuu kaukolämmön tuotantoon ydinvoimalla

Viro mielii omaa ydinvoimalaa

> Uutisarkistoon
> Tiedotteet

 

Päivitetty 17.11.2008