Navigointivalikko Etusivulle Haku Yhteystiedot Esittely Faktaa ydinvoimasta Ajankohtaista Kuudes voimala Viides voimala

> Suomeksi
> In English

 

Liity mukaan.
Yhdistyksen esittely.
Tiedotteet.
Kalenteri.
Galleriat.
Kirjasto.
Linkit.

Ydinenergianuoret ry
Kärnkraftungdomar i Finland rf
Finnish Youth for Nuclear Energy
Kannanotto 24.3.2006
Julkaisuvapaa heti


YDINENERGIANUORET:
Vauhtia ydinvoiman lisärakentamiseen

Työmaamonttu Olkiluodossa.

Ydinenergianuorten Helsingissä koolla ollut syyskokous vaatii, että kuudennen ydinvoimalan rakentamisessa edetään vihdoin puheista tekoihin. Ydinenergianuoret on vaatinut kuudennen ydinvoimalan rakentamista jo keväästä 2002 alkaen. Viimeksi kuudennen ydinvoimalan rakentamista ovat esittäneet selvitysmiehet Matti Purasjoki ja Mikko Kara.

Syyskokous edellyttää seuraavan hallituksen hallitusohjelman antavan selkeän viestin siitä, että hallitus tahtoo omalta osaltaan edistää kuudennen ydinvoimalan rakentamista Suomeen. Samalla on syytä päättää Vuotoksen altaan rakentamisesta jo pelkästään tulvasuojeluun liittyvien kysymysten vuoksi. Vuotoksen altaan rakentaminen toisi samalla mukanaan päästötöntä säätövoimaa, josta suurin osa syntyisi jo rakennetuissa voimalaitoksissa.

Useat ympäristöjärjestöt ovat vaatineet jopa 30 prosentin päästövähennyksiä vuoteen 2020 mennes-sä. Samaan aikaan sähkönkulutus Suomessa kasvaa. Ennusteiden mukaan vuonna 2020 Suomessa käytetään sähköä yli 106 TWh:a, mikä on yli 20 TWh:a enemmän kuin tällä hetkellä. Tuon sähkön tuottamiseksi tarvitaan sekä uusiutuvien energianlähteiden käyttöä, sähkön säästöä että uuden pe-rusvoimakapasiteetin rakentamista. Lisäydinvoimalla aikaansaadaan päästövähennyksiä edullisesti.

Sähkön kulutuksen kasvu muun energian kulutuksen kasvua ripeämmin on kehittyneille yhteiskun-nille ominainen ilmiö. Sähkön käyttäminen on muihin energiamuotoihin verrattuna tehokkaampaa. Sähkön käyttö parantaa lisäksi elämänlaatua ja elintasoa. Ilmastointi tuo helpotusta kesällä ja sähkölämmitys auttaa vanhuksia elämään pidempään omissa kodeissaan, kun polttopuiden kantamisesta ei tarvitse huolehtia. Paljon energiaa tuotantoonsa käyttävälle vientiteollisuudellemme vakaa sähkön hinta puolestaan tuo kilpailuetua. Kuudennen ydinvoimalan rakentaminen koituisi siis koko yhteiskuntamme parhaaksi.

Lisätiedot:

puheenjohtaja
Ville Väkeväinen,
puh. 050 5978240

Uutisia.

Fortum luovutti YVA-ohjelman KTM:lle

Kunnat kilpailevat voimalaitoksesta

Fennovoima tarjoaa jätteitä Posivalle

Ydinvoiman kannatus huippulukemissa

Metalliteollisuus raivaa tietä sähköntuotantoon

FIN6:n YVA-ohjelma on valmis

KD:n nuoret vaativat lisää ydinvoimaa

Voimayhtiöt käynnistivät Fin6:n suunnittelun

> Uutisarkistoon
> Tiedotteet

 

Päivitetty 26.6.2007