Navigointivalikko Etusivulle Haku Yhteystiedot Esittely Faktaa ydinvoimasta Ajankohtaista Kuudes voimala Viides voimala

> Suomeksi
> In English

 

Liity mukaan.
Yhdistyksen esittely.
Tiedotteet.
Kalenteri.
Galleriat.
Kirjasto.
Linkit.

Ydinenergianuoret ry
Kärnkraftungdomar i Finland rf
Finnish Youth for Nuclear Energy
Lehdistötiedote ja julkilausuma 30.11.2001
Julkaisuvapaa heti

Kari Kuusisto (26) jatkaa ydinenergianuorten puheenjohtajana myös vuonna 2002. Varapuheenjohtajaksi valittiin kiihtelysvaaralainen Ville Väkeväinen, joka toimii myös Helsingin keskustaopiskelijoiden puheenjohtajana sekä keskustaopiskelijoiden liittohallituksessa ensi vuonna.

Ydinenergianuoret on puoluepoliittisesti sitoutumaton valtakunnallinen ydinvoiman puolesta oleva ympäristöjärjestö, jonka jäsenmäärä on kasvanut viimeisen vuoden aikana noin 350 prosenttia. Ydinenergianuoret on perustettu vuonna 1994.

Hallituksen jäsenillä on aikaisempaa kokemusta järjestötoiminnasta mm. poliittisista nuorisojärjestöistä (kok.; kesk.; sd. ja vas.), kansalaisjärjestöistä (mm. järkivihreät ja punavihreämpi tulevaisuus ry) sekä ylioppilaskunnista.

SYYSKOKOUS HYVÄKSYI SEURAAVANSISÄLTÖISEN JULKILAUSUMAN

Ydinvoima mukaan päästövähennyskeinoihin

Ydinenergianuoret ry vaatii, että Suomen linjaa on täsmennettävä kansainvälisessä ilmastopolitiikassa. Neuvotteluissa Suomea edustavan ministerin pitäisi vaatia, että ydinvoima hyväksytään täysimääräisesti mukaan hiilidioksidipäästöjen vähennyksiin. On valitettavaa, että ympäristöministerinä on ydinvoimaan kiihkonegatiivisesti suhtautuva vihreä Satu Hassi.

Useissa muissakin EU-maissa vihreät ydinvoiman vastustajat ovat onnistuneet valtaamaan ympäristöministerin salkun. Tämä aiheuttaa kitkaa ja epäloogisuutta päästövähennyksistä neuvotellessa. Jos ydinvoima olisi mukana mahdollisten vähennyskeinojen joukossa, niin voitaisiin edellyttää huomattavasti suurempiakin päästövähennystavoitteita. Ydinvoiman tarkoituksellinen poislukeminen vesittää joko päästö- tai hyvinvointitavoitteet.

Ydinvoimalla tuotetaan edullista ja puhdasta sähköä, jonka tuotantoa voidaan vieläkin merkittävästi lisätä. Maailmalla onkin jo nähtävissä merkkejä ydinvoiman uudesta tulemisesta. Jos Suomi päättää noudattaa epäjohdonmukaista "vihreää" ydinvoimakielteistä politiikkaa, jäämme jälkeen siitä kehityksestä, johon monet muut länsimaat pian hyppäävät mukaan. Olemmehan olleet koko ajan selvästi alle EU-maiden keskitason ydinvoimalla tuotetun sähkön suhteellisessa osuudessa. Erityispiirteenämme onkin tuotantotekniikoiden monipuolisuus ja edistyksellisyys. Ydinenegianuoret haluaa, että ydinvoima pysyy jatkossakin mukana mahdollisten keinojen joukossa. Näin voidaan varmistaa energiantuotannon ympäristöystävällisyys, turvallisuus ja taloudellisuus.

Lisätietoja: Kari Kuusisto

+358-50-535 0635

puheenjohtaja

kari.kuusisto@ydinenergianuoret.fi

Uutisia.

Naapurit kiinnostuneita Suomen markkinoista

Fortum luovutti YVA-ohjelman KTM:lle

Kunnat kilpailevat voimalaitoksesta

Fennovoima tarjoaa jätteitä Posivalle

Ydinvoiman kannatus huippulukemissa

Metalliteollisuus raivaa tietä sähköntuotantoon

FIN6:n YVA-ohjelma on valmis

KD:n nuoret vaativat lisää ydinvoimaa

Voimayhtiöt käynnistivät Fin6:n suunnittelun

> Uutisarkistoon
> Tiedotteet

 

Päivitetty 4.7.2007