Navigointivalikko Etusivulle Haku Yhteystiedot Esittely Faktaa ydinvoimasta Ajankohtaista Kuudes voimala Viides voimala

> Suomeksi
> In English

 

Uutisia.
Tiedotteet.
Kuudes voimala.

Posiva hakee laajennuslupaa loppusijoitukselle

Tervetuloa luolamiesten maailmaan.Teollisuuden Voiman ja Fortumin omistama Posiva Oy varautuu sijoittamaan kaikkiaan seitsemän ydinvoimalan käytetyt polttoaineet Olkiluotoon. Yhtiö jätti huhtikuun lopussa Työ- ja elinkeinoministeriölle periaatepäätöshakemuksen Teollisuuden Voiman havitteleman Olkiluoto 4:n käytetyn polttoaineen loppusijoitukselle.

Toukokuun puolivälissä yhtiö jätti ympäristövaikutusten arviointiohjelman työ- ja elinkeinoministeriölle loppusijoituslaitoksen laajentamisesta edelleen 3000 uraanitonnilla siten, että loppusijoituslaitokseen voidaan loppusijoittaa 12000 uraanitonnia käytettyä ydinpolttoainetta aiemman 9000 uraanitonnin sijasta. Posiva varautuu loppusijoitustilojen laajentamiseen Fortumin mahdollisen Loviisa 3:n polttoaineelle.

Posivan hakemus koskee käytetyn ydinpolttoaineen loppusijoituslaitoksen luolaston laajentamista Olkiluodossa siten, että TVO:n ja Fortumin suunnittelemien voimaloiden käytetty polttoaine voidaan sijoittaa samaan luolastoon nyt käytössä olevien laitosten sekä Olkiluoto 3:n tulevien jätteiden lisäksi.

Valtioneuvosto on tehnyt vuosina 2000 ja 2002 periaatepäätökset käytetyn ydinpolttoaineen loppusijoituksesta. Eurajoen Olkiluotoon voidaan loppusijoittaa nykyisten ydinvoimalaitosyksiköiden ja Olkiluoto 3:n käytetty polttoaine, yhteensä 6500 uraanitonnia. Loppusijoituslaitos muodostuu maanpäällisestä ja maanalaisesta laitososasta. Posiva arvioi YVA-menettelyn päättyvän vuoden 2009 alussa.

Parhaillaan Posiva rakentaa Olkiluodon kallioperään maanalaista tutkimustilaa ONKALOa, josta hankitaan tietoa vuonna 2012 jätettävää loppusijoituslaitoksen rakentamislupahakemusta varten. Tunnelia on louhittu yli kolme kilometriä ja se ulottuu lähes 300 metrin syvyyteen. Suunnitelmien mukaan tutkimustila saavuttaa noin 400 metrin loppusijoitussyvyyden vuonna 2009. Käytetyn ydinpolttoaineen loppusijoituksen on määrä alkaa vuonna 2020.

Uutisia.

Sähköyhtiöt varovaisen myönteisiä ydinsähkösopimukselle

Posiva hakee laajennuslupaa loppusijoitukselle

RKP lämpenee ydinvoimalle

Fortum ulos Fingridistä

YEN:Ydinvoimapäätöksiä ei pidä viivyttää

Teollisuuden Voima hakee periaatepäätöstä

YEN: Ydinsähköstä kuluttajan valinta

Fortum varautuu kaukolämmön tuotantoon ydinvoimalla

Viro mielii omaa ydinvoimalaa

> Uutisarkistoon
> Tiedotteet

 

Päivitetty 17.11.2008