Navigointivalikko Etusivulle Haku Yhteystiedot Esittely Faktaa ydinvoimasta Ajankohtaista Kuudes voimala Viides voimala

> Suomeksi
> In English

 

Uutisia.
Tiedotteet.
Kuudes voimala.

KYLLÄ!

Ville Väkeväinen.Ydinenergianuoret esitti jo keväällä 2002 kuudennen ydinvoimalan rakentamista.

Johtopäätöstä tukevat Matti Purasjoen näkemykset sekä Mikko Karan raportti, jossa todetaan päästövähennysten tulevan edullisimmiksi lisäämällä ydinvoimakapasiteettia.

Suomi on sitoutunut vähentämään päästöjä. Kansanedustaja Oras Tynkkynen (vihr.) totesi viime keskiviikkona, että keskilämpötilan nousun rajaaminen kahteen asteeseen edellyttää 30 prosentin päästövähennystä vuoteen 2020 mennessä. Viime vuonna nähtiin, millaiset hyvinvointitappiot sähkön säästäminen ja päästöjen vähentäminen tehtaita seisottamalla aiheuttaa.

Jotta ikääntyvän väestön kasvavat hyvinvointimenot, voitaisiin rahoittaa, pitää BKT:n kasvaa 3 prosenttia vuodessa, mikä edellyttää noin 5 prosentin viennin kasvua. Jotta suomalaisen teollisuuden tuotteet voisivat mennä kaupaksi maailmalla, tulee tuotantopanosten hintojen olla edulliset ja ennustettavissa. Ydinvoiman lisääminen vähentää riippuvuutta öljyn hinnasta.

Sähkön käyttö parantaa elintasoa ja elämänlaatua. Ilmastointi tuo helpotusta kesällä ja sähkölämmitys auttaa myös vanhuksia asumaan pidempään omissa kodeissaan, kun ei tarvitse koko ajan kantaa polttopuita.

Eduskunnan hyväksymän energia- ja ilmastostrategian mukaan sähköntuotannossa on pidettävä tavoitteena 100 prosentin kotimaisuus myös tammikuisten kulutushuippujen aikana. Kuudennen ydinvoimalan vaihtoehto on itätuonnin lisääminen, josta ns. merikaapelihanke on yksi konkreettinen esimerkki. Mieluummin siis Fin6 kuin Ru31!

Ville Väkeväinen
puheenjohtaja
Ydinenergianuoret ry

Uutisia.

Naapurit kiinnostuneita Suomen markkinoista

Fortum luovutti YVA-ohjelman KTM:lle

Kunnat kilpailevat voimalaitoksesta

Fennovoima tarjoaa jätteitä Posivalle

Ydinvoiman kannatus huippulukemissa

Metalliteollisuus raivaa tietä sähköntuotantoon

FIN6:n YVA-ohjelma on valmis

KD:n nuoret vaativat lisää ydinvoimaa

Voimayhtiöt käynnistivät Fin6:n suunnittelun

> Uutisarkistoon
> Tiedotteet

 

Päivitetty 4.7.2007