Navigointivalikko Etusivulle Haku Yhteystiedot Esittely Faktaa ydinvoimasta Ajankohtaista Kuudes voimala Viides voimala

> Suomeksi
> In English

 

Liity mukaan.
Yhdistyksen esittely.
Tiedotteet.
Kalenteri.
Galleriat.
Kirjasto.
Linkit.

Greenpeacen uskottavuus Suomessa heikkoa

Pysäyttäkää ilmastonmuutos. Lisää ydinvoimaa!

Greenpeacen uskottavuus Suomessa on viime aikoina laskenut oikealle tasolleen. Valitettavasti kotimaisen työn vientimahdollisuuksia pyritään jatkuvasti heikentämään levittelemällä valheellisia tietoja tärkeille asiakkaille esim. Saksassa. Ongelmana on saksalaisten herkkäuskoisuus, sillä siellä Greenpeace-konsernin uskottavuus on korkeampi kuin esimerkiksi YK:n.

Suomessa Greenpeacen lobbaamisen luotettavuutta kuvaa se, että maanantaina 14. 11.2005 lanseeratulle ilmastonmuutossivustolle on saatu kerättyä ainoastaan 44:n kansanedustajan vastauksia, vaikka Greenpeacen kampanjalle myönteistä huomiota on kerätty tälläkin kertaa yhteistyössä Suomen Luonnonsuojeluliiton kanssa. Luonnonsuojeluliiton perinteisesti hyvä imago onkin kärsinyt viimeaikaisista osallistumisista aktivistien iskuihin nykyisen toiminnanjohtajan kaudella.

Ilmastonmuutossivulta www.2astetta.net löytyy siis 44:n edustajan vastaukset, joista 12 on keskustan kansanedustajien, 11 vihreiden, 8 demarien, 5 vasemmistoliiton, 3 kristillisten ja rkp:n sekä 2 kokoomuksen. Edes vihreän liiton puheenjohtaja, ja eduskunnan poissaolokuningatar Tarja Cronberg ei ole vastannut läheisjärjestöjen kyselyyn, vaikka elokuussa komeasti promosikin Greenpeacen kemikaalikampanjaa. Tarja Cronberg (vihr.) johtaa eduskunnan täysistuntopoissaoloissa tämän vaalikauden aikana, kun kärjestä on poistettu ne edustajat, joilla on takana kuukausia kestäneet sairaus- tai äitiyslomat. Tilaston kakkoseksi on kirinyt vihreän liiton presidenttiehdokas, eduskuntaryhmän puheenjohtaja Heidi Hautala. Hän on kuitenkin selvästi jäljessä.

Vastanneista kansanedustajista 29 voisi tulkita suhtautuneen kriittisesti ainakin ydinvoiman lisäämiseen so. kuudennen ydinvoimalan rakentamiseen. Myönteisempiä oli 14 ja yksi vastasi sen verran molempiin suuntiin, että johtopäätösten aika tulee sitten myöhemmin. Tietenkin tulokseen vaikuttaa se, että vihreiden 14:stä kansanedustajasta 11 vastasi, kun kokoomuksen 41:stä 39 jätti vastaamatta. Vihreät tunnetusti vastustavat 100-prosenttisesti, ja kokoomuksen edustajista kaikki muut kannattavat paitsi Marjukka Karttunen äänesti viidettä vastaan. Pari muuta viime vaalikaudella vastaan ollut kokoomuslaista putosivat vaaleissa, tai luopuivat eh-dokkuudesta, kuten Sirpa Pietikäinen erään yöllisen seikkailun jälkeen. SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jouni Backman vastusti viidettä vuonna 1993, kannatti 2002 ja vastaa taas nyt, ettei näe perusteita kuudennelle.

Uutisia.

Naapurit kiinnostuneita Suomen markkinoista

Fortum luovutti YVA-ohjelman KTM:lle

Kunnat kilpailevat voimalaitoksesta

Fennovoima tarjoaa jätteitä Posivalle

Ydinvoiman kannatus huippulukemissa

Metalliteollisuus raivaa tietä sähköntuotantoon

FIN6:n YVA-ohjelma on valmis

KD:n nuoret vaativat lisää ydinvoimaa

Voimayhtiöt käynnistivät Fin6:n suunnittelun

> Uutisarkistoon
> Tiedotteet

 

Päivitetty 4.7.2007