Navigointivalikko Etusivulle Haku Yhteystiedot Esittely Faktaa ydinvoimasta Ajankohtaista Kuudes voimala Viides voimala

> Suomeksi
> In English

 

Liity mukaan.
Yhdistyksen esittely.
Tiedotteet.
Kalenteri.
Galleriat.
Kirjasto.
Linkit.

Ydinvoima pelastaa -mielenosoitus Helsingissä 18.5.2002

Ydinvoima pelastaa -mielenosoitus Helsingissä 18.5.2002 Greenpeacen toimistoa vastapäätä.

Greenpeacen toimistolla ei ollut kukaan kuudesta työntekijästä paikalla, koska oli lauantai ja heillä oli vieraana ulkomainen tarinankertoja kertomassa satuja uraaninlouhinnasta menneinä vuosikymmeninä. Nykyään kaivostoiminnan ongelmat on ratkaistu ja saatettu hyvään malliin, mutta Greenpeace taitaa olla jämähtänyt henkisesti 50-luvulle.

Greenpacen, WWF:n ja luonnonsuojeluliiton esittämä KIO*-skenaario vaatisi niin suuret hakuumäärät todellisuudessa, että maamme aavikoituisi parin sadan vuoden tähtäimellä. Todelliset luonnonystävät siis kannattavat puhdasta ydinvoimaa.

Fossilisten polttoaineiden käytön seurauksena vapautuvat pienhiukkaset aiheuttavat Euroopassa vuosittain tuhansia ennenaikaisia kuolemantapauksia. Ydinvoima ei tuota pienhiukkaspäästöjä.Uhanalaiset lajit tarvitsevat yhtenäiset elinalueensa. Valtio tarvitsee myös rahaa suojelualueiden lunastukseen ja ylläpitoon. Ilman ydinvoimaa edellytykset tälle ovat heikommat.

"Ydinvoima pelastaa pesäpuut" Hakkuiden yhteydessä polttopuun kerääminen on perusteltua, mutta metsät ovat liian arvokkaita luonnon monimuotoisuuden säilymisen kannalta pelkästään polttoa varten kaadettaviksi. Pelkän sähkön tuottaminen puuta polttamalla on tuhlausta.

Ydinvoima on kotimainen ratkaisu ja se vähentää riippuvuutta tuontienergiasta sekä raakaöljyn maailmanmarkkinahinnan vaihteluista. Ydinvoimalan kotimaisuusaste on noin 60% ja vuonna 1993 Perusvoima Oy saikin lisäydinvoimahankkeelleen kotimaisen työn liiton avainlipputunnuksen.

Tukitoimilla ylläpidetty energiantuotanto vie runsaasti voimavaroja sosiaali- ja tervyspalveluilta sekä koulutuksesta. Ydinvoima ei vaadi valtion tukiaisia, vaan tuottaa paljon verotuloja, sekä positiivisia kerrannaisvaikutuksia talouteen.


Tämä herra yritti estää kuvaajaa kuvaamasta julkisella paikalla ja pyysi lähtemään pois. Kuvaaja ei suostunut tottelemaan.

Kanat olisivat halunneet paparazzata kuvaajan, mutta kamera unohtui?

Mielenosoitusta häiritsemään saapui joukko ydinvoiman vastustajia, mutta huomattuaan kannattajien painavat perustelut, joutuivat poistumaan häntä koipien välissä.

Uutisia.

Elfi ennustaa päästökaupan tulevan kohtuuttoman kalliiksi

Euroopan kehityspankki
rahoittaa Tshernobylin sarkofagia

Naapurit kiinnostuneita Suomen markkinoista

Fortum luovutti YVA-ohjelman KTM:lle

Kunnat kilpailevat voimalaitoksesta

Fennovoima tarjoaa jätteitä Posivalle

Ydinvoiman kannatus huippulukemissa

Metalliteollisuus raivaa tietä sähköntuotantoon

FIN6:n YVA-ohjelma on valmis

> Uutisarkistoon
> Tiedotteet

 

Päivitetty 21.8.2007