Navigointivalikko Etusivulle Haku Yhteystiedot Esittely Faktaa ydinvoimasta Ajankohtaista Kuudes voimala Viides voimala

> Suomeksi
> In English

 

Uutisia.
Tiedotteet.
Kuudes voimala.

Fennovoima selvittää
ympäristövaikutuksia neljällä paikkakunnalla

Fennovoima järjesti yleisötilaisuuden Ruotsinpyhtäällä joulukuussa 2007. Kuva Fennovoima Oy.

Fennovoima Oy toimitti 30.1.2008 työ- ja elinkeinoministeriölle ympäristövaikutusten arviointiohjelman ydinvoimalaitoshankkeestaan ja muista siihen liittyvistä hankkeista. Yhtiö selvittää voimalaitoksen ympäristövaikutuksia neljällä mahdollisella sijoituspaikkakunnalla: Kristiinankaupungissa, Pyhäjoella, Ruotsinpyhtäällä ja Simossa.

Voimalaitoksen lisäksi hankkeeseen liittyvät myös laitosalueella tapahtuva uuden laitoksen toiminnassa syntyvän käytetyn ydinpolttoaineen välivarastointi sekä vähä- ja keskiaktiivisen voimalaitosjätteen käsittely ja loppusijoituslaitos. Lisäksi hankkeeseen liittyy tarvittava voimansiirtoyhteys kantaverkkoon.

Työ- ja elinkeinoministeriö järjestää YVA-ohjelmasta lausuntokierroksen, joka päättyy 7.4.2008.

Fennovoima valmistelee yhden tai kahden ydinvoimalaitosyksikön rakentamista yhteen seuraavista kunnista ja laitospaikoista: Kristiinankaupungin Norrskogen ja Kilgrund, Pyhäjoen Hanhikivi, Ruotsinpyhtään Kampuslandet ja Gäddbergsö tai Simon Karsikkoniemi ja Laitakari. Laitosvaihtoehtoina tarkasteltavana on yhden sähköteholtaan 1500–1800 megawatin (MW) ja lämpöteholtaan 4500–4900 MW:n yksikkö tai kahden sähköteholtaan 1000–1250 MW:n ja lämpöteholtaan 2800–3400 MW:n yksikön rakentaminen. Reaktorivaihtoehtoja ovat paine- tai kiehutusvesireaktori.

Arviointiohjelma ja siitä aikanaan annettavat lausunnot ja esitetyt mielipiteet sekä yhteysviranomaisen lausunto ovat nähtävänä työ- ja elinkeinoministeriön internet-sivuilla.

YVA -menettely tapahtuu kahdessa vaiheessa. Arviointiohjelmasta esitettyjen lausuntojen ja mielipiteiden pohjalta työ- ja elinkeinoministeriö antaa lopuksi oman lausuntonsa. Sen jälkeen Fennovoima Oy laatii arviointiohjelman, TEM:n lausunnon ja erilaisten selvitysten perusteella ympäristövaikutusten arviointiselostuksen. Ympäristövaikutusten arviointimenettely kestää noin vuoden.

Työ- ja elinkeinoministeriö ja Fennovoima Oy järjestävät hanketta koskevat yleisötilaisuudet helmikuun toisella ja kolmannella viikolla. Tilaisuuksissa kansalaisilla on mahdollisuus esittää mielipiteitään ja saada tietoa hankkeesta ja sen ympäristövaikutuksista. Tilaisuudet eri paikkakunnilla järjestetään seuraavasti:

  • Kristiinankaupungissa torstaina 7.2.2008 klo 18.30 Kristiinahallissa, osoitteessa Köydenpunojankatu 16.
  • Ruotsinpyhtäällä maanantaina 11.2.2008 klo 18.30 Työväentalolla, osoitteessa Forsellesintie 2.
  • Simossa, tiistaina 12.2.2008 klo 18.30 Simon koululla, osoitteessa Simontie 3.
  • Pyhäjoella keskiviikkona 13.2.2008 klo 18.30 Monitoimitalolla, osoitteessa Koulutie 7.
Uutisia.

YEN:Ydinvoimapäätöksiä ei pidä viivyttää

Teollisuuden Voima hakee periaatepäätöstä

YEN: Ydinsähköstä kuluttajan valinta

Fortum varautuu kaukolämmön tuotantoon ydinvoimalla

Viro mielii omaa ydinvoimalaa

OL4:n YVA-selostus jätettiin ministeriölle

Ruotsin kansanpuolue vaatii lisää ydinvoimaa

Fennovoima selvittää ympäristövaikutuksia neljällä paikkakunnalla

Ranska mielii rakentamaan ydinvoimaa Arabiemiraatteihin

> Uutisarkistoon
> Tiedotteet

 

Päivitetty 5.5.2008